Det här är berättelsen om när en enda händelse förändrar livet för alltid. Det är berättelsen om vänskap så stark att den blir farlig. Om ungdomar som blir inlåsta och isolerade – och om elden som en otämjbar kraft inuti och utanför en själv.
Agni och Evvi gör allt tillsammans. De är så nära varann att de nästan sitter ihop. De är stjärntvillingar. De bor på ett hem för tonårsflickor, och tillsammans skapar de en fantasivärld med egna regler som går på tvärs med samhällets. En dag går de alldeles, alldeles för långt och livet blir aldrig sig likt igen.
BRINN är en berättelse om flickor som är större än världen. Om den nödvändiga revolten, och om när allt går fel. En explosiv och sorgsen föreställning som pendlar mellan humor och svärta.
Arv är en episk och mångfacetterad heldagsföreställning i två delar där vi möter ett antal homosexuella män i New York i dag. Här möts den yngre generationen som lever ett liv i relativ frihet – och den äldre som överlevde både AIDS-epidemin och ett samhälle fullt av förtryck.
I ett roligt, sorgligt och ärligt samtal försöker männen berätta om sina liv, ge en slags kollektiv lägesrapport och undersöka allt det ouppklarade som de tidigare aldrig satt ord på, allt för att kunna gå vidare. Ska de bara njuta av alla friheter eller måste de fortsätta kämpa? Hur hanterar man sin historia, hur läker man istället för att brinna upp?
Arv hade urpremiär i London 2018 och belönades med en rekordlång rad priser, bland annat för bästa nyskrivna pjäs.
I den prisade föreställningen Tschandala/Tattaren bjuder Lindy Larsson med den hyllade orkestern Bon Bon Band i ryggen på en personlig teaterkonsert utifrån sitt ursprung. Han ger en röst åt resandefolket och synliggör en blind fläck i vår svenska historia som genljuder in i vår samtid.
Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp, men också om överlevnad, läkande och frigörelse. Det är en musikalisk manifestation, högspänd romanimusik utan skyddsnät och en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet, romanifolket. Det är en revision av den svenska historien och en punkig uppgörelse med Strindberg och kortromanen ”Tschandala”.
K är en av Sveriges största poeter, med en given plats på en av de aderton stolarna. En av Sveriges största lyriker, hyllad och upphöjd. Sen kommer explosionen. Hennes man anklagas för grova brott, och mediadrevet rasar. De faller tillsammans. Hon faller. Hårt. K flyr från landet S och dess blodtörstiga folk. Vad händer med en människa i fritt fall? Kan hon någonsin landa? Hon skriver för att överleva, hon skriver för att det blir hennes räddning i fallet. Hon skriver för att det är det enda hon kan göra. I litteraturen finns ett andrum. Hon skriver trots att alla runtom kräver svar och ställningstaganden. Hon skriver av kärlek. Hon skriver för att förstå handlingen i sitt eget liv. Efter en bok av Katarina Frostenson.
Kom gärna tidigare till föreställningen. Salongsdörrarna till ”K” öppnar 20 minuter innan föreställningsstart. På scenen framförs livemusik och det finns en bar, där du kan beställa goda drycker från det att dörrarna har öppnats fram till föreställningsstarten.