Sökes: samarbetspartners för svensk-ryskt dramatikprojekt

Vi på Scensverige har just påbörjat ett utbytesprojekt för samtida dramatik med Ryssland, och söker nu svenska intressenter bland landets scener. Under 2020 planerar vi att ta tre svenska dramatiker till Moskva för att tillsammans med ryska översättare, regissörer och ensembler för respektive pjäs producera iscensatta readings. Pjäserna väljs ut i samråd med Dramatikerförbundet och andra av Scensveriges medlemmar som arbetar med nyskriven dramatik.
Under 2021 välkomnas tre ryska dramatiker till Sverige för att under några dagar arbeta med sina översatta pjäser tillsammans med svenska regissörer och skådespelare.

Var med i projektet
Vi söker därför en svenska scener som är intresserade av att vara mottagare och arrangörer av dessa dagar av arbete, samt reading.
Detta behövs: Tre scener eller repsalar att repetera i parallellt, samt skådespelare, regissörer och enkel teknik. Vi kan göra det tillsammans som ett samverkansprojekt mellan teatrar och en första ansökan kommer att skrivas i januari 2020. Detaljer utarbetas under året, och i januari 2021 söker vi för steg 2.

Låter det spännande? Vill du veta mer? Maila info@scensverige.se.