Välkommen Cecilia Suhaid Gustafsson!

Vi är väldigt glada att kunna välkomna Cecilia Suhaid Gustafsson som ny projektledare hos oss på Scensverige. Cecilia har en lång och gedigen erfarenhet från scenkonstbranschen, dels som konstnärlig ledare på Atalante, och dels genom det egna företaget GoldDigger Productions genom vilket hon har producerat föreställningar, curerat utställningar och programlagt föreläsningsserier. 

– I mitt arbete på Atalante så har jag blivit mer och mer intresserad av kulturpolitiska frågor om hur kan man stärka vårt fält långsiktigt, tillgängliggöra scenkonsten och lyfta perspektiv som saknas, därför är verkligen glad att börja på ScenSverige där jag får arbeta med bland annat dessa frågor. Det är en ovanlig tid att starta en ny tjänst i och med det nuvarande världsläget men just därför att det otroligt viktigt att stötta fältet för att kunna fortsätta arbeta och presentera scenkonst på nya sätt, säger Cecilia. 

På Scensverige kommer hon att projektera bl a Scenkonstbiennalen 2021 och Stolt scenkonst. 

– Cecilias breda kompetens och stora erfarenhet från olika genrer och projekt inom det fria scenkonstlivet blir ett perfekt tillskott på Scensverige. Hon kommer bli en stadig och framåtblickande projektledare i alla våra satsningar och arrangemang framöver, säger Ulricha Johnson, Scensveriges verksamhetschef.

Cecilia börjar jobba hos oss på helfart under Stolt scenkonst i slutet av juli, men finns med redan under våren i vissa projekt. Och för den som är orolig, självklart kommer hon fortsätta att göra den populära podcasten Kulturens ABC tillsammans med Caisa-Stina Forssberg!