Stolt scenkonst-festivalen i Stockholm skjuts upp

Årets stora Stolt scenkonst-arrangemang skjuts fram till senare, men redan den 29 juli finns möjlighet att njuta av två spännande dansföreställningar, då Stolt scenkonst samarbetar med MDT för en kväll! Det är Ofelia Jarl Ortegas verk StM och  Marcus Baldemars GALDR som visas för en Corona-anpassad publikmängd. 

Som så mycket annat tvingas även årets upplaga av Stolt scenkonst på Pride i samarbete med Parkteatern att skjutas på. De som vistas i Stockholm den 29 juli har dock  ändå chansen att se fantastisk queer scenkonst när Stolt scenkonst samarbetar med MDT för en kväll. Ofelia Jarl Ortegas verk StM  spelas två gånger och Marcus Baldemars Galdr två, samtliga enligt Folkhälsoinstitutets säkerhetsföreskrifter gällande Corona. Läs mer om produktionerna längre ner.

– Vi är jätteglada att på ett säkert sätt kunna presentera två produktioner live på Stolt scenkonst i år. Dessutom med två artister som är mycket intressanta och står inför sina stora nationella och internationella genombrott på dans- och performancescenen. Vi tror att det finns en oerhört stark längtan att mötas som publik med scenkonstnärerna i samma rum, det uppstår en elektricitet som ingen digital sändning i världen kan mäta sig med, säger Ulricha Johnson, Scensveriges verksamhetschef.

Läs mer om Stolt scenkonst på MDT här.

Stolt scenkonst-festivalen skjuts fram
Scensverige och samarbetspartnern Parkteatern har gemensamt beslutat att skjuta upp de planerade arrangemangen av Stolt scenkonst i sommar  till ett senare datum. Detta eftersom båda parterna tror att de kommer göra sig bättre live än som digitalt överförda. Ulricha Johnson ser även fler anledningar att invänta möjligheten att arrangera Stolt scenkonst med publiken fysiskt på plats. 

– De effekter och den stämning som uppstår runt omkring föreställningarna just när vi samlas under en festival med specifika HBTQI-perspektiv. Vi har en fantastisk uppställning bestående av bl a nyskrivet av Juliet Atto från National Black Theatre of Sweden, spoken wordstjärnan Yolanda Aurora Bohm Ramirez, standupklubben Stand Up Yours med bl a Moa Svan och Pernilla Hammargren, en monolog av Isak Nordström, Sveriges första teaterhögskoleutbildade transkille, samt en massiv lista av queera musikal- och operaartister som framför sina hemliga favoritlåtar oavsett könstillhörighet. Nu måste vi bara invänta tills möjligheten ges!, säger Ulricha.