Information
Problemet med hat och hot är inte något som enbart drabbar scenkonsten. Det är ett uttryck för en förändring i hela samhället. Samtalstonen har skärpts och tröskeln för vad man får och vad man inte får säga har sänkts, inte minst på sociala medier. Ett första steg för att motverka detta är att problemet synliggörs vilket i sin tur möjliggör diskussion, upprättandet av handlingsplaner, utbildning och så vidare. Polisens bedömning är att det idag finns ett stort mörkertal inom scenkonsten. De tär därför viktigt att scenkonsten blir bättre på att anmäla händelser och incidenter.
Hur kan vi gemensamt rusta oss mot hat och hot? Vad kan verksamheterna utveckla? Vad kan individen på arbetsplatsen göra för att vara mer förberedd inför en eventuell hat eller hotkampanj?
Medverkande: Martina Lindberg, Verksamhetsutvecklare och nationell samordnare Hatbrott och andra brott som hotar demokratin UB Stockholm, Simon Norrthon, ordförande Fackförbundet Scen & Film, Birgitta Svendén, ordförande Svensk Scenkonst
Mer information